El & Diesel i Eskilstuna
service service-and-repairsservice diagnosisservice brake-serviceservice battery-serviceservice lightsservice exhaust-systemservice extra-servicesservice tire-serviceservice car-glassservice diesel-serviceservice ac-serviceservice additional-heatingservice turn-off-twos

Däck

featured image

Vi har dina nya däck!

Det är ingen överdrift att säga att egenskaperna på dina däck är livsviktiga. Ett par slitna sommardäck kan till exempel öka bromssträckan med upp till 70%. Valet av däck är inte bara viktiga ur säkerhetssynpunkt. Däcken har också betydelse för ljudnivån i kupén och körkomforten. I vår butik hittar du ett sortiment av nya däck från ledande kvalitetsmärken som uppfyller alla krav på säkerhet, ljudnivå och prestanda – sommardäck, dubbdäck och friktionsdäck. De fabrikanter vi valt att samarbeta med är Good Year, Nokia och Dunlop. Våra medarbetare i butiken har kunskapen att vägleda dig fram till vilka dimensioner och däck som lämpar sig bäst för just din bil.

Hur vet du när det är dags för nya däck?

Minimikraven för mönsterdjupet för sommardäck är 1,6 millimeter. För att vinterdäck ska uppfylla säkerhetskraven krävs minst 4 mm. Eftersom däckets gummiblandning hårdnar kan också egenskaperna försämras med tiden. I vilken takt detta sker beror på hur däcket har förvarats eller lagrats. Normalt, utan hänsyn till slitage och körsträcka, brukar vi rekommendera att man inte använder sommardäck som är äldre än åtta år och vinterdäck som är äldre än fyra år. På däckens sida finns en fyrsiffrig s.k. DOT-kod som anger vilken vecka respektive år däcket är tillverkat. Om du är osäker på om dina däck håller måtten är du givetvis välkommen in till vår verkstad för en kontroll.


El & Diesel i Eskilstuna – en bilverkstad inom Bosch Car Service

Vi är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service – den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Välkommen till Bosch Car Service!